joi, 23 august 2012

Raliul Aradului 2012
































































Cea de-a VI-a etapă a Campionatului Naţional de Raliuri, programată în acest week-end la Arad, s-a încheiat cu victoria francezului François Delecour. După succesul obţinut în etapa precedentă a competiţiei interne de raliuri - Raliul Sibiului, pilotul în vârstă de 50 ani a condus detaşat pe probele arădene, devansându-i fără dificultăţi pe ceilalţi favoriţi la titlu: Valentin Porcişteanu, Gergo Szabo, Bogdan Marişca şi Dan Gîrtofan. François Delecour s-a impus pe macadamul de la Arad atât în etapa de CNR Dunlop 2012, cât şi în clasamentul comun româno-maghiar întocmit pentru această etapă, ce a contat şi în campionatul de raliuri al Ungariei. Francezul şi-a impus ritmul încă de pe primele probe speciale, detaşându-se în lider în faţa urmăritorilor săi din ambele campionate de profil.

Un parcurs excelent l-a avut şi pilotul maghiar Gergo Szabo, care a trecut linia de sosire a etapei pe poziţia a doua în clasamentul CNR Dunlop. Prin evoluţia sa, acesta a dovedit o revenire etraordinară şi cu cele 18 puncte obţinute aici a urcat pe locul 5 în clasamentul la zi al campionatului.

La rândul său, braşoveanul Dan Gîrtofan a încheiat Raliul Aradului pe podium, adâugând încă 15 puncte în clasamentul FIA N+A după 6 etape diputate în actualul sezon.

Printre abandonurile notabile ale etapei se numără cel al lui Bogdan Marişca, care a pierdut puncte importante prin ieşirea din joc după a doua probă specială şi a coborât pe locul 7 în clasamentul la zi al competiţiei.

Prin absenţa de la startul etapei de la Arad, pilotului maghiar Csaba Spitzmuller, retras din competiţie încă de la shakedown, a rămas pe poziţia a treia a clasamentului general al campionatului după 6 etape disputate, cu 10 puncte în faţa următorului clasat, Dan Gîrtofan.

După forţa de care a dat dovadă la Sibiu, Valentin Porcişteanu a pierdut ritmul pe macadamul arădean, precum şi cele 17 puncte de avans în clasamentul campionatului, ajungând după linia primilor zece la finişul etapei. Astfel, înainte de Raliul Ţara Bârsei Dunlop, Porcişteanu se menţine în fruntea clasamentului CNR Dunlop 2012 după 6 etape, dar la egalitate cu noua revelaţie a sezonului, François Delecour, care are avantajul a trei victorii în acest sezon.

Următoarea etapă a CNR Dunlop 2012, Raliul Ţara Bârsei Dunlop, va avea loc în perioada 7-8 septembrie 2012.

Un comentariu: